Ось так я втратив невинність під час поїздки з євангельською християнською місією

Ось так я втратив невинність під час поїздки з євангельською християнською місією

Be first to like this.

This post is also available in: English Español Русский

«Котра година?» Я відчайдушно стукаю по своєму зап’ястку, намагаючись не обламати кайф. «У мене немає… рукавички», – каже він мені ламаною англійською. «Рукавички?» – питаю я у відповідь, проникаючи в нього.

Ми знаходимося в підвалі круїзинг-бару в Амстердамі. Верхній поверх працює як звичайний бар з дерев’яним домашнім інтер’єром, а нижній поверх являє собою занедбаний лабіринт з шкіряними шпалерами на стінах і людьми, що тусуються по кутках. Крізь щілину в заклеєному скотчем вікні я бачу сонце, що сходить. Після сніданку я веду заняття з вивчення Біблії, і мені не можна спізнюватися.

Я знову вказую на зап’ястя. Він хитає головою, на цей раз сумно. «Нема рукавички….»

Я запитую час, але він думає, що я запитую, чи можна його пофістити. Я просто заціпенів від цієї думки. Мене це не цікавить, хоча мені і не байдуже.

Кімната розміром з санвузол в літаку, моя голова майже торкається стелі, коли я стою між його ніг. Дзеркала покривають стіни від верху до низу. Він лежить на спині на шкіряній качелі, а я екзистенціально дивлюся на своє відображення, входячи і виходячи з цього незнайомця.

Ось воно, вірно? Він чоловік, і я чоловік, і я трахаю його. Це рахується … правда?

Щороку мій християнський коледж вибирає одного представника, щоб очолити щорічну поїздку місії в Європу. Вибрана людина буде духовно направляти євангельських місіонерів по всьому континенту. Після кількох етапів співбесід один студент був обраний обличчям Христа і Його царства, і цього року цим студентом став я.

На першому курсі я брав участь у 10-тижневій екскурсії по континенту і повернувся вже іншою людиною. Я читав книги про те, як ділитися євангелією, і проводив незліченні години, розмовляючи з іншими мешканцями гуртожитку про їх духовні подорожі. Я обговорював з незнайомими людьми, що для них щастя і сумнівався у важливості Ісуса як нашого Спасителя.

Тепер, через два роки, як джуніора, мене попросили повернутися, щоб допомогти новачкам орієнтуватися у водах євангелізму.

Місіонерська робота для мене не рідкість. Я виріс у євангельській християнській громаді. На відміну від номінальних християн, які просто повинні бути добрі до своїх сусідів і святкувати Різдво, євангельські християни покликані ділитися Євангелієм Ісуса Христа з тими, хто, можливо, не мав такої можливості. Люди заплуталися, і наше завдання – врятувати їх. Визнаючи Ісуса Богом і просячи Святого Духа увійти в наші серця, ми «перероджуємося» і тепер маємо прямий зв’язок з Богом.

Я пам’ятаю, як задавався питанням, чому Бог вибрав саме мене, щоб я ріс в сім’ї з «правильними відповідями». З усіх помилкових релігій і систем вірувань у світі, якимось чином мені вдалося потрапити в сім’ю, яка послідувала за єдиною істинною. Принаймні, я так думав.

Після закінчення школи я вирішив зайнятися місіонерською роботою. Це була єдина кар’єра, яка мала сенс для мене як послідовника Ісуса. Я навчався в найпрестижнішому християнському коледжі країни і скрупульозно шукав найсуворіші доступні програми пропаганди. До кінця мого першого року навчання я виконував місіонерську роботу в більш ніж 20 країнах і по всій території Сполучених Штатів. Наступне літо було зарезервовано для Європи.

Наша перша зупинка була в Амстердамі.

Наш рейс приземляється ввечері. Люди вже готові лягти спати, але у мене інші плани. Поки ми йдемо в район червоних ліхтарів, я подумки позначаю бари в нашому районі з веселковими прапорами.

У нас з Богом буде кілька цікавих бесід.

16 студентів і я нарешті реєструємося в нашому гуртожитку і влаштовуємося на своїх ліжках після, як здавалося, нескінченної подорожі. Проходить година, і я відчуваю, як команда занурюється в сон. Я вислизаю з ліжка, щоб втекти в ніч, але натикаюся на Хізер – другокурсницю з подорожі, у якої проблеми зі сном. «Куди це ти зібрався?» – запитує вона. «На молитовну прогулянку», – без вагань відповідаю я.

Я не брешу.

Я кажу Богу, що зроблю деякі помилки, але вони необхідні мені, щоб рости як особистість. «Мені слід грішити ще більше, щоб благодать могла рясніти?» – я цитую про себе книгу Ефесян, коли заходжу в свій перший гей-бар.

Я відразу ж розчарувався в відвідувачах бару.

А чому не всі голі?!

Я пройшов такий довгий шлях і врешті-решт переборов себе, а хлопці просто сидять навколо, п’ють пиво і розмовляють?

Я збентежений.

Я замовляю старомодний напій, який бачив у кіно, і прямую в далекий кінець бару, де помічаю симпатичну фліртуючу пару. Я дивлюся на них з відчаєм в очах. У мене склалося таке уявлення про геїв як про людей, які цікавляться тільки сексом; я завжди говорив собі, що ніколи не зможу вписатися в співтовариство гомосексуалів, тому що, хоча у мене і була сексуальна сторона, насправді я хотів сильного емоційного зв’язку. І ось переді мною двоє чоловіків, які просто насолоджуються часом, проведеним разом. Де ж ті хтиві збоченці, яких я засуджував все своє життя? Мій мозок був нездатний зрозуміти, що гомосексуали можуть мати динамічні відносини не тільки навколо сексу. Я продовжую дивитися на пару в кутку, як мені здавалося, сексуальним поглядом, поки в кінці кінців вони не відчувають себе ніяково і не йдуть.

Після ще кількох спроб, небесний покровитель направляє мене в круїзинг-бар. Тепер я вже п’яний, нахиляюся до бармена і питаю його, де «голі чоловіки». Він сміється мені в обличчя і вказує на спіральні сходи в іншому кінці кімнати. Я повільно спускаюся по сходах в темний лабіринт, де бачу літню людину, прив’язану до звисаючого ланцюга. Я пильно дивлюся на нього, і він дивиться у відповідь. Я присуваюся ближче, і ми починаємо цілуватися.

Я дозволяю собі робити те, про що ніколи не думав, те що мені не дозволено робити. Чоловік притискає мене до стіни і починає цілувати в шию. Моє тіло тремтить, і я перебуваю в екстазі. Якщо є Бог, і він любить мене, то напевно зрозуміє, що це мій стрибок віри. Я не знаю, що станеться, я не знаю, чи буду я спустошений або закоханий або вигнаний з вічності, але я вважаю за краще вірити, що Бог може зрозуміти це. Все, що мені потрібно робити – це діяти. І я це зробив.

Цілуючи незнайомця, я впадаю в стан трансу. Ми якимось чином стали осередком цієї темної секс-утопії, і навколо нас кружляють хлопці. Не встигаю я отямитися, як мої штани вже валяються на землі, а чоловіки стоять на колінах, засунувши мій член собі в рот, а я продовжую цілуватися зі своїм новим коханцем. Я відчуваю, що наближається, і хочу знайти місце, де можна зайнятися «справжнім» проникаючим сексом.

Я вириваюся з цього моря чоловіків, цілую свого коханого на прощання і прямую в маленьку кімнату з дзеркалами, де чоловік в шкіряній масці трахає літнього чоловіка на шкіряній качелі. Я торкаюся до плечей людини в масці і розтираю їх, повільно витягуючи його з хлопця на качелі.

Чому я відчуваю себе комфортно в такій незнайомій обстановці?

Я знімаю презерватив з члена чоловіка в масці і одягаю його на свій. Він кидає мені збентежений погляд і залишає нас самих.

Ось і все. Це вже відбувається. Я входжу в голий зад і починаю рухатися.

Коли я ріс, мої батьки пояснювали мені, що чоловіки є представниками Бога, а жінки – представниками церкви або Божої «нареченої», якщо хочете. Займатися сексом поза цим завітом було б все одно, що відкидати Бога, а двоє мужчин разом — значить повністю зруйнувати цю метафору.

Ось я тут, в підвалі гей-бару, руйную цю божественну «метафору», але я не відчуваю, що Бог кудись пішов. Я все ще тут. І я роблю це не для того, щоб сказати церкві: «пішла ти». Бог І я знаходимося в спілкуванні. Я хочу бути в цій місії, і я хочу дослідити свою сексуальність.

Денне світло проникає в нашу темницю, відбиваючись від усіх дзеркальних стін, і я згадую про свої обов’язки в цій поїздці. Я кажу незнайомцю, що близький до того, щоб кінчити. Ми цілуємося, і я міцно обіймаю його, коли відчуваю оргазм всередині нього. Я продовжую рухатися після того, як закінчив, і питаю, чи не хоче він кінчити. Він посміхається, і стає ясно, що він знову не розуміє, про що я говорю.

Я натягую штани, прощаюся і з незрозумілими емоціями повертаюся в свій хостел.

І це все? Я все ще тут. І я не помер.

Сонце встає над каналами Амстердама, і я сміюся сам до себе, намагаючись з’єднати ці два світи. Це духовна подорож.

Matt LeGrande – стендапер і письменник з Лос-Анджелеса. Підписуйтесь на нього в Instagram @evangelicaldaddy і дивіться його відео і фотографії без сорочки.

Ця історія була спочатку опублікована 28 травня 2019 року.

Переклав на українську користувач Hornet @idgaf5

Quantcast