Ісус був … трохи геєм?

Ісус був … трохи геєм?

Be first to like this.

This post is also available in: English Español Русский

Наприкінці березня 2017 року історики виявили документ, написаний у травні 1593 року інформатором і за сумісництвом шпигуном Річардом Бейнсом. У ньому стверджувалося, що відомий британський драматург Крістофер Марлоу повідомляв про те, що Ісус був геєм. Немислима заява в ті роки, за яку його цілком могли вбити. Хоча достовірність заяви Бейнса залишається недоведеною, виникає цікаве питання про історичну особистість Ісуса і його сексуальність. Можливо, “Ісус-гей” не така вже й фантастика.

У 2011 році в результаті раптової повені в Йорданії виявили печеру, яка була закопана під землею протягом 2000 років. Те, що знайшли всередині неї було оголошено «можливо, найважливішим відкриттям в історії археології».

Печера виявилася справжньою скарбницею, в якій зберігалося понад 70 свинцевих книг періоду раннього християнства. У цих книгах була викладена суть відносин Ісуса з його учнями у вельми недвозначних виразах.

BBC повідомляє:

Книги або “кодекси”, мабуть, були відлиті зі свинцю, перш ніж їх пов’язали свинцевими кільцями.

Їх листи, в основному розміром з кредитну картку, містять текст на стародавньому івриті, більша частина якого зашифрована.

Якщо реліквії все ж ранньохристиянського, а не єврейського походження, то вони мають величезне значення.

Один з небагатьох, хто побачив колекцію книг, був Девід Елкінгтон, вчений в області стародавньої релігійної археології, який очолює британську команду, яка намагається безпечно доставити свинцеві книги в Йорданський музей.

Він каже, що книги можуть бути “головним відкриттям християнської історії”, при цьому додаючи: “захоплює дух від думки, що ми тримали в своїх руках предмети, які могли також бути в руках перших святих Церкви”.

Однак саме ті відомості, які містяться в цих кодексах, як результат роблять їх такими революційними. Газета The Guardian повідомляє “найбільш вражаючим відкриттям з нещодавно виявлених свинцевих кодексів є те, що Ісус Христос однозначно був відкритим геєм”. Посудіть самі:

Він і його учні створили тісний одностатевий клуб для обраних, пов’язаних почуттями любові і взаємної підтримки. У текстах є зафіксовані випадки одностатевих проявів —  “коханий учень” грає найважливішу роль — і ствердження про радості від дружби, спільного життя і любові.

Абсолютно новий відтінок набуває цей досить загадковий уривок, в якому Ісус закликає своїх послідовників розірвати сімейні узи: «якщо хто приходить до Мене і не зненавидить батька свого і матір, і дружину і дітей, і братів і сестер, а притому і саме життя своє, той не може бути Моїм учнем». (Луки 14, 26). Тепер здається очевидним, що це не стільки негативна відмова від сім’ї, скільки позитивне спонукання і заклик приєднатися до гомосексуального способу життя і любові.

Є принаймні одна нова притча про двох молодих людей. У ній містяться явні відголоси стосунків між Давидом і Іонафаном, оскільки Ісус говорить про одну молоду людину, чия душа «пов’язана з душею» іншого, і той любить його «як свою власну душу». Інтригує свідчення і того, що католики можуть бути ближчими до істини про статус Марії, Матері Ісуса, ніж протестанти. Вона відіграє набагато більшу роль у житті Ісуса, ніж багато хто вважав до цих пір, оскільки Ісус часто повертається додому і буквально носить її на руках, високо її цінуючи.

І навпаки, є щонайменше один випадок, коли Ісус жорстоко протиборствує Йосипу, який проявляє до нього ворожість і робить жахливі заяви про його «мужність». І якщо раніше можна було припустити, що, враховуючи невинність Марії, ставлення Йосипа відображало неясність його статусу в сім’ї, то тепер здається більш ймовірним те, що перед нами класичний приклад фрейдистського трикутника: надмірно власницька мати, вороже налаштований батько і син гей.

Свята гомосексуальність! Все це породжує питання: “Що б зробив Ісус-гей?»

Ви чули про ці знайдені кодекси? Що ви думаєте про гомосексуальність Ісуса?

Ця стаття була опублікована 19 грудня 2020 року. З тих пір вона була оновлена.

Quantcast